Så du vill bli författare?

Eller åtminstone skriva något viktigt, viktigt för dig eller för andra. När passar det då bättre att göra det än exakt just nu? Nu när världen står still på ett helt annat vis än vad vi är vana vid – på gott och på ont. Nu när din vardag inte riktigt ser ut som den brukar göra, kanske är dina vanliga aktiviteter något begränsade, eller kanske rent av inställda.

Så gör det NU! Vad väntar du på?

Att jag kallar detta inlägg coronaedition har inget att göra med vad jag tycker att du skall skriva om. Vad du skall skriva är nämligen det du vill skriva, det du känner att du bara måste få ur dig, det som ligger just dig närmast hjärtat. Om det så råkar vara om hur världen ser ut just nu, kanske sedd från ditt fönster, eller om det är en barnbok med vackert färglagda bilder, det vet bara du.

Min poäng är egentligen att nu är allt vi har. Det finns tusentals anledningar att skjuta allt det vi drömmer framför oss. Barnen är viktigare, arbetet tar för mycket tid, vi måste iväg och träna. Det är också lätt att falla ner i ett mörkt hål, att bara se det negativa, att inte veta var man skall ta vägen.

Så varför inte börja om, se detta som en nystart. För mycket kommer vara annorlunda när denna pandemi så småningom är över, varför inte du också?

Så sätt dig ner. Kryp upp i en mjuk fåtölj med papper och penna, eller sätt dig framför datorn med en kopp te. Titta närmare på detta inlägg och skriv. Bara skriv. Det böcker inte vara vackert, det behöver inte vara felfritt, det behöver bara vara. Det behöver bara göras.

Varför inte börja nu?

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *