det lilla bageriet på strandpromenaden
det lilla bageriet på strandpromenaden

Handling

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

Om boken:

Författare: Jenny Colgan
Serie: Lilla bageriet
Förlag:
Massolit Pocket
Genre:
Feelgood
Antal sidor:
412
ISBN:
9789177990048

Köp här:

Det lilla bageriet på strandpromenaden

av Jenny Colgan


Företaget Polly driver med sin fästman Chris går slutligen omkull efter år av slit och osäkerhet. Vad Polly inte vet är att det är sämre ställt än hon trott, och snart visar det sig att hon inte ens har pengar nog att hyra en lägenhet.

Men skam den som ger sig och med lite envishet och en smula desperation finner Polly ändå en bostadsannons som lovar henne nästan allt det hon söker. Haken? Lägenheten ligger på en ö som förbinds med fastlandet via en bro, en bro som bara är tillgänglig när havet tillåter det.

Men vad har hon egentligen för val? Hennes förhållande är över, karriären som hon varit så stolt över är som bortblåst och hon har inte längre ett tak över huvudet.

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en varm berättelse om att börja om, om att finna osannolika vänskaper, om att överleva trots att man känner att hela världen är emot en.

Den skadade lunnefågeln, den det finns 1,5 miljoner andra av, den är bara pricken över i!

Feelgood när den är som bäst

Feelgood är den genre som lockar mest när livet obarmhärtigt knackar på dörren, eller vid tidpunkter man vill läsa men kanske inte fästa alldeles för mycket vikt vid det man läser. För mig har Sheila O’Flanagan länge varit det självklara valet här, bland annat med Livet kan börja, men efter att ha läst ett par böcker av Jenny Colgan inser jag att O’Flanagan har fått konkurrens. Hon är kanske inte nedpetad från tronen riktigt än, men hon får nog faktiskt börja maka på sig.


Det lilla bageriet på strandpromenaden

Jenny Colgan

Karaktärer
Spänning
Avslut

Sammanfattning

En mysig liten berättelse om en ö nära konkurs, en skadad lunnefågel, nya vänskaper och en oväntad affärsidé. Första delen av tre om Polly och hennes nya liv.

4About us

Enjoy the best design and functions combined together

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.

Categories:

Tags:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *