Så gör jag - Bodil Malmsten
Så gör jag - Bodil Malmsten

Handling

Du skriver, du har lusten och längtan efter att skriva på riktigt, du vill. Men hur gör man? Den här boken är en lärobok, en handbok med erfarenheter, verktyg, redskap, råd, tips, exempel, goda exempel och avskräckande.

Bodil Malmsten har skrivit ett stort antal böcker. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sin arbetsprocess inklusive den helvetesperiod som ingår. Hon skriver om hur hon kommer fram till tonen och strukturen. Om jobbet med förstameningar. Om varför hon skulle vilja skriva om inledningen till sin första roman och redigera om novellsamlingen Undergångarens sånger.
I boken ingår kapitel om ord, skiljetecken, korrektur, om att sitta rätt, läsa för att lära, dramaturgi. »Ord, meningar, stycken, får aldrig bara bli. Ett tecken på att en bok är en riktig bok är att ingenting av det som står bara får ha råkat bli.«
Så gör jag: Konsten att skriva är rikt illustrerad i färg och innehåller mängder av praktiska råd för det dagliga skrivarbetet – oavsett om du vill bli författare eller bara lära dig skriva bättre.

BODIL MALMSTEN har med sina romaner, diktsamlingar och loggböcker blivit en av Sveriges mest folkkära författare. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sina erfarenheter från ett liv av skrivande.

Om boken:

Författare: Bodil Malmsten
Förlag: Modernista
Genre: Handbok
Antal sidor: 301
ISBN:
9789174992151

Köp här:

Adlibris

Bokus

Så gör jag: Konsten att skriva

av Bodil Malmsten


Ett verk fyllt av Bodil Malmstens personliga reflektioner och erfarenheter. Orden är omsorgsfullt valda, åsikterna många och råden kanske inte riktigt sådär handfasta som jag skulle vilja ha dem, men ändå rikliga i sitt antal. Om du läst Bodil Malmsten tidigare är detta nog en handbok du finner såväl underhållande som lärorik.

Att Malmsten vet vad hon pratar om är uppenbart och precis som titeln på boken säger, ”Så gör jag” är detta en bok om just det, hur Malmsten gör. Inte hur du skall göra, eller hur du borde göra, utom om hur en etablerad och älskad författare går tillväga för att framställa sina verk och om du lyssnar riktigt ordentligt kanske även du kan finna din väg.


Så gör jag: Konsten att skriva

Bodil Malmsten

Indelning
Lättläst
Underhållande
Lärorik

Sammanfattning

3.9

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *