Utbildning

Det enda sättet att faktiskt bli bra på att skriva är att göra just det – skriva. Övning ger färdighet, precis som med allting annat, och en bra utbildning ger dig den övning du behöver. Ha i åtanke att det också är viktigt att läsa mycket, att finna ett bok, en författare som inspirerar dig, som får dig att vilja testa på något nytt, som får dig att våga.

För det kan vara jobbigt att skriva, ansträngande, påträngande. Det är något intimt med ord du själv väljer, den historia du väljer att berätta. Hur mycket av dig själv kommer finnas i den, dina känslor, dina åsikter, dina tankar?

Gå en utbildning med likasinnade

Du kan sitta hemma och skriva, ensam. Många föredrar det, och det är absolut inget fel i det. Med det kan också finnas något befriande att skriva tillsammans med andra, i grupp, och få respons på dina ord. För det är lätt att bli hemmablind, att känna sin text så väl att man tar för givet att det man just skrivit säger det man tänker.

Beroende på vilken slags person du är finns det ett flertal utbildningar att välja på. Det finns privata aktörer som anordnar kurser via internet, det finns de som säljer skrivarresor, det finns brevkurser. Det finns också folkhögskoleutbildningar, universitetsutbildningar och högskoleutbildningar.

Om du vill ägna dig helhjärtat åt skrivandet en period kan det vara bra att veta att de tre sistnämnda ger dig möjlighet till CSN. Om du arbetar och vill fortsätta med det har du dessutom möjlighet att utbilda dig på distans. Det kräver en hel del självdisciplin, med det gör skrivandet å andra sidan alltid.

Här söker du bland högskole/universitetsutbildningar
www.antagning.se

Här söker du bland folkhögskolor
folkhogskola.nu

På Facebook finns det en hel del grupper du kan ansöka om att bli medlem i. Vissa drivs av likasinnade, andra drivs av privata aktörer som använder dem som ett sätt att marknadsföra sina kurser. Oavsett vad du söker kan du vara säker på att det finns utbildningar som passar just dina intressen.

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *