Skrivboken av Kristina Ohlsson
Skrivboken av Kristina Ohlsson

Handling:

Jag har älskat att läsa och skriva sedan jag var sju. Hösten 2009 debuterade jag med kriminalromanen Askungar. Sedan dess har jag skrivit ytterligare tjugo böcker och är numer författare på heltid. Det finns inte bara ett sätt att bli och vara författare på, det måste man hålla i minnet. Men det enda sättet jag känner till och kan redogöra för är mitt eget, och det är jag som har skrivit den här boken.

Vad har jag egentligen lärt mig om skrivandets konst under åren som gått?

Hur har vägen från debutant till heltidsförfattare sett ut?

Och vilka är mina konkreta råd till den som också vill bli författare?

Om detta vill jag berätta i min skrivbok.

Om boken:

Författare: Kristina Ohlsson
Förlag:
Piratförlaget
Genre:
Handbok
Antal sidor:
328
ISBN:
9789164206497

Köp här:

Adlibris

Bokus

Skrivboken : en bästsäljande spänningsförfattares samlade råd

av Kristina Ohlsson


Tidigare har jag skrivit att Therése Granwalds bok Kreativt skrivande är den enda handbok du behöver. Och jag menar det, på sätt och vis. För om du bara är ute efter en bok som på ett lärorikt vis informerar dig om vad du skall göra och när du skall göra det är den perfekt. Men om du vill ha något mer, något lite mer personligt, något lite mer underhållande, då är Kristina Ohlssons Skrivboken definitivt det rätta valet.

Boken är indelad i två delar. Den första delen är den personliga, den som berättar hur Ohlssons lyckades, hennes första möte med bokförlaget, nervositeten, lyckan.
Den andra delen är den pedagogiska. Här får man läsa mer om olika skrivtekniker, om vikten av deadlines, mo gestaltning och mycket annat.

Skrivboken påminner till viss del om Stephen Kings Att skriva, åtminstone genom sitt upplägg, men klarar alldeles utmärkt att stå på sina egna två ben.


Skrivboken : en bästsäljande spänningsförfattares samlade råd

Kristina Ohlsson

Inledning
Lättläst
Underhållande
Lärorikt

Sammanfattning

Om Therése Granwalds bok Kreativt skrivande är den första handbok du köper, bör detta definitivt vara nummer två!

5

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.