Veckans bokrecension Kritgubben
Veckans bokrecension Kritgubben

Handling

Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig.

Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran – Kritgubben. Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp.

Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur. Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

Om boken:

Författare:
Förlag:
Genre:
Antal sidor:
ISBN:

Köp här:

Adlibris

Bokus

Jag vet var du bor

av Stephen King

Det är inte konstigt att Stephen Kings twittrade ”Want to read something good? You won’t find it on the front bestseller table at your bookstore, but it’s new, and will be there. THE CHALK MAN, by C.J. Tudor. If you like my stuff, you’ll like this.”

Det är nämligen svårt, kanske rent av omöjligt, att inte dra paralleller till Kings Det (It). Inte för att berättelsen är den samma, men precis som Det utspelar sig Kritgubben i en mindre amerikansk by där vardagen är lika trygg som tråkig. Och precis som i Det är det en grupp vänner i yngre tonåren, 4 killar och en tjej, som berättelsen centrerar runt.

Kritgubben drivs framåt genom Eds tillbakablickar samt genom skildringen av hans vardag som vuxen och dras till sin spets när dessa två tidslinjer utan förvarning kolliderar.

För vad gör man när barndomen kommer tillbaka för att hemsöka en som vuxen? Fortsätter man med sin vardag eller försöker man lösa det mysterium som så många år tidigare borde ha fått sin lösning?

Vad hade du gjort?

Kritgubben är en spänningsroman som bjuder på fler frågor än svar, utan att vara blodig eller överdrivet otäck. En bladvändare helt enkelt!


Kritgubben

C.J Tudor

Karaktärer
Handling
Spänning
Slut

Sammanfattning

3.5

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *