Kreativt skrivande - grundbok i litterärt skapande
Kreativt skrivande - grundbok i litterärt skapande

Handling

Den här boken vänder sig till alla som drömmer om att skriva en roman eller novellsamling. I pedagogiskt avgränsade kapitel presenteras grunderna för hur man skriver prosa: hur man utformar intriger, karaktärer och miljöbeskrivningar; hur man skriver dialog och gestaltar sin text; hur man etablerar och hanterar röst, språk och stil. Boken behandlar också den kreativa skrivprocessen, textsamtal och respons. Till de olika delarna knyts handfasta råd, kreativa skrivövningar och litterära exempel.I Kreativt skrivande antar Granwald tre roller som hon själv har mångårig, personlig erfarenhet av: skrivarstudentens, skrivpedagogens och författarens. Boken är den första renodlade läroboken i litterärt skapande, skriven för svenska utbildningar på universitet och folkhögskolor, men den fungerar också utmärkt som handbok för författaraspiranter utanför skrivutbildningarna.

Om boken:

Författare: Therése Granwald
Förlag: Studentlitteratur AB
Genre: Lärobok
Antal sidor: 208
ISBN: 9789144126005

Köp här:

Adlibris

Bokus

Kreativt skrivande – Grundbok i litterärt skapande

av Therése Granwald


Om du bara skall köpa en enda handbok i skrivande är detta boken du skall välja. Den innehåller exakt allt du behöver veta om hantverket som är skrivandet och du slipper tokroliga anekdoter och minnen som andra författare gärna delar med sig av.

Istället går Granwald in på djupet och boken påminner mer om en lärobok för elever på folkhögskola och universitet, vilket den förvisso också är, än en handbok som är skriven enbart för att säljas till så många som möjligt, för så stor förtjänst som möjligt. Med det sagt är det en bok för alla med skrivandet som intresse, utbildning eller ej.

Upplägget är lätt att förstå, texten likaså, och du kan bläddra mellan de avsnitt som intresserar dig mest. Om du till exempel vill lära dig mer om gestaltning finns det ett helt kapitel om just detta. Detsamma gäller för olika perspektiv, personbeskrivningar, dialog och allt det där andra som krävs för att skriva en riktigt bra text.

Behandla den som en vanlig bok och läs den pärm till pärm, eller använd den som en uppslagsbok och läs mer om det som intresserar dig just nu.


Kreativt skrivande – Grundbok i litterärt skapande

Therése Granwald

Indelning
Lättläst
Underhållande
Lärorik

Sammanfattning

Vill du lära dig mer om en specifik författare är detta inte en bok för dig. Om du däremot vill bli en författare har du kommit helt rätt.

4.8

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *