Handling

Fia har skapat det perfekta hemmet och det perfekta familjelivet, men maken Kristian är inte lika nöjd. Han sörjer sin avsomnade popkarriär i den hemmabyggda studion i källaren och tycker att Fia har blivit tråkig. Fast egentligen är Fia inte heller så nöjd. Hon skulle ju bli konstnär, men försörjer istället familjen genom att arbeta på reklambyrå och samlar på Lisa Larson-figurer som kompensation.

Jag borde sagt det först är en roman om en duktig fru som slutar att vara duktig och om en hjälp som kommer från

oväntat håll.

Om boken:

Författare: Annika Wall
Förlag:
Wahlström & Widstrand
Genre:
Samtida
Antal sidor:
224
ISBN:
9789146236542

Köp här:

Adlibris

Bokus

Jag borde sagt det först

av Annika Wall


Gillar du feministisk litteratur? Texter som skildrar en verklighet, en dynamik, mellan två kön många känner igen sig i? Då är Jag borde sagt det först en bok för dig!

Detta är inte en ”början-mitt-slut-berättelse”. Den erbjuder inga galna vändningar eller överraskningar du inte kommer över. Den ger dig livet, vardagen, sanningen, om ett trött förhållande och en kvinna som inser att kanske, kanske har hon ändå hamnat lite fel. Kanske var det ändå inte riktigt såhär hon hade tänkt sig livet, trots att hon vänt ut och in på sig själv för att göra alla glada. Kanske är ändå det absolut värsta som kan hända det absolut bästa som någonsin hänt.

För någonstans på vägen är det lätt att gå vilse, att ägna sig åt vardagen, det man känner till, det som känns tryggt. Men trygghet är inte det samma som lycka.

Detta är en bok om vänskap, om att gå vidare, om att försöka hitta själv själv när man under så många år glömt bort att man faktiskt är någon, någon egen, och inte alltid bara i förhållande till någon annan. Fia är inte bara en dotter, en vän, en fru, en kollega och en mamma. Hon är också Fia. Rätt och slätt. Och det räcker alldeles utmärkt!

Ytan är tydlig i Jag borde sagt det först

Fia är tråkig. Hon är förvisso snygg, erkänner Kristian som nu alltså plötsligt vill skiljas, kanske till och med snyggare nu än när de träffades tjugo år tidigare, men ändå ack så tråkig. Det blir tydligare, ju längre in i berättelsen vi kommer, att det Kristian söker är en hemmafru, en mamma. Någon som tar hand om honom men låter honom vara ifred, någon som är snygg och kåt, men inte krävande, någon som uppfyller den typiska kvinnorollen, den som säger att en kvinna skall städa hemmet, laga maten, ta hand om barnen och inte tjäna för mycket pengar.

För alla vet vi att den moderna kvinnan strävar efter att vara just det – kåt och tacksam.

LÄS, LÄS, LÄS!


Jag borde sagt det först

Annika Wall

Karaktärer
Spänning
Avslut

Sammanfattning

En skildring av en helt vanlig relation, en relation de flesta nog kan känna igen sig i.

4.3Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *