Att skriva, en hantverkares memoarer- stephen king
Att skriva, en hantverkares memoarer- stephen king

Handling

Sällan har väl en bok om skrivandets hantverk varit så glasklar, så användbar och så avslöjande. Stephen Kings självbiografiska ATT SKRIVA inleds med en suggestiv berättelse om Kings barndom och hans tidiga fixering vid skrivandet. Ett pärlband av klara minnesbilder från uppväxtåren, skoltiden och den svåra tiden som ändade i hans första roman, Carrie, ger läsaren en annorlunda och oftast mycket rolig bild av hur en författare danas. Stephen King övergår därefter till skrivandets verktyg – hur man skärper och mångfaldigar dem genom övning och hur författaren alltid måste ha dem tillgängliga.
Att skriva kulminerar i Kings djupt rörande berättelser om hur hans drift att skriva hjälpte honom att återhämta sig efter den svåra trafikolycka han råkade ut för 1999. Vem som än läser hans skickligt uppbyggda, inspirerande och uppmuntrande bok kommer att känna sig berikad och inspirerad.

Om boken:

Författare: Stephen King
Förlag:
Albert Bonniers Förlag
Genre:
Handbok
Antal sidor:
299
ISBN:
9789100169947

Köp här:

Adlibris

Bokus

Att skriva : en hantverkares memoarer

av Stephen King


Om du skriver har du troligtvis hört talas om Kings Att skriva. Den är svår att missa, nästan lika svår som King själv skulle man nog kunna säga.

Inte för att han inte har belägg för det han säger, om det är någon som lyckats inom denna bransch, inom sin genre, så är det Stephen King. Så om du är någon som är lika säker på ditt skrivande som King är på sitt, är denna bok för dig.

Det finns nämligen en stor skillnad på denna skrivhandbok och många andra, och det är författarens inställning till din förmåga att lära dig. King är nämligen av den uppfattningen att antingen kan du skriva eller så kan du inte det, och är du av den senare varianten är det ju inte mycket lönt att försöka.

Boken är till stor del självbiografisk och handlar om Kings uppväxt samt om hur och när han förälskade sig i skrivandet. Här finns en hel del goda råd instoppade längs vägen, men till skillnad från Ohlssons Skrivboken och Granwalds Kreativt skrivande, påminner detta mer om en självbiografi än en regelrätt handbok.

Men absolut, om King är din favorit och du inte räds hans ärliga tankar och åsikter finns här en hel del att hämta!


Att skriva : en hantverkares memoarer

Stephen King

Indelning
Lättläst
Underhållande
Lärorikt

Sammanfattning

Detta är inte boken för handfasta råd, men det innebär inte att den inte är underhållande och inspirerande på andra vis!

4

Categories:

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *