The Resident s1e5

The Resident – None the wiser

Sändes i USA den 26e februari 2018

Handling: 3 operationer skall utföras samtidigt, självklart mot bättre vetande. Men som vanligt handlar allting om pengar, och Conrad och hans kollegor gör allt för att operationerna skall gå smärtfritt. I samma veva delar Nic med sig av sina misstankar om Dr. Hunter med Conrad. Kan det verkligen vara så att Hunter ger sina patienter allt för stora doser, enbart för att tjäna ett par kronor extra?

 

Spoiler

 

Efter sucéer som Cityakuten och Greys Anatomy dyker det regelbundet upp nya sjukhusserier, några bra, några mindre bra. Inte många av dem blir direkt långvariga.

The Resident är annorlunda, det hoppas jag vi alla anser.

Jag gillar verkligen upplägget, och det kommer från någon som enbart sett några avsnitt av Greys Anatomy. Än så länge, vi är dock bara på avsnitt 5, så verkar fokuset faktiskt ligga på patienterna och inte nödvändigtvis läkarnas relation till varandra. Alla vet vi att jag är kär i kärleken, men ibland är det faktiskt skönt med en omväxling. The Resident med Matt Czuchry i huvudrollen är än så länge oerhört lovande. (Det skadar ju inte heller att han är ganska trevlig att titta på….)

Vi får dessutom njuta av Emily VanCamps (Revenge) skådespelarinsatser, här som den sympatiska sköterskan Nic. Vad vi vet än så länge är hennes och Conrads före detta kärlekshistoria den enda romantiska relationen i serien. Dock slutar just detta avsnitt med en leende Nic bredvid Läkaren Jude, tillika Conrads vän sedan tiden i militären. Vi får väl se vart historien tar oss helt enkelt..

Nästa avsnitt sänds i USA 5e mars 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »