Lucifer s3e16

Lucifer – Infernal Guinea Pig

Sändes i USA den 5e februari 2018. På Netflix i Sverige 6e februari 2018

Handling: Kane och Lucifer befriar världens första mordoffer, Abel, från helvetet, allt för att bryta Guds förbannelse på Kane. I ett försökt att lösa ett mord och ett mordförsök skyddar Chloe en ung och utsatt kvinna, samma unga kvinna som Lucifer placerat Abels själ i.

 

Spoiler

 

När Clark Kent, jag menar Pierce, jag menar Kane, introducerades i serien blev jag bara irriterad. Han var så oerhört malplacerad och han störde den ömtåliga balansgången mellan Lucifer och Chloe. När Detective Decker dessutom fick upp ögonen för den stiliga och välmusklade poliskommissarien höll jag på att koka över.

Men sen hände något.

När Luficer slutligen lyckas lista ut vem Pierce faktiskt är och att han är dömd att vandra på jorden för evigt, så öppnar det upp för nya möjligheter. Plötsligt finns det en annan storyline, en storyline som inte på något vis involverar Decker, och jag gillar det! Lucifer och Pierce tillsammans bara funkar, kanske för att de är varandras raka motsatser, kanske för att de i grund och botten är av samma skrot och korn.

Så småningom lär ju gåtan som är Kane få ett svar, men jag hoppas att det dröjer ett tag till. Den romantiska sidan av mig hoppas också att han inte genast tar livet av sig, utan att han passar på att på allvar njuta av det liv han har, nu när han vet att det faktiskt har ett slut!

Vad tyckte ni? Har ni sett avsnittet på Netflix och kommer även ni sakna Kane när han slutligen försvinner?

Här och här hittar du fler inlägg om Lucifer!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »