Riverdale s02e12

Riverdale – The Wicked and the Divine

Sändes i USA den 31 januari 2018

Handling: Det är dags för Veronicas konfirmation och hennes närmsta vänner är självklart inbjudna. Archie får en speciell plats på pappa Hirams pokerspel, något som är farligare än han någonsin kunnat drömma om. Samtidigt kämpar Jug för sin och Serpents framtid.

 

Spoiler

 

Jag är en sucker för tonårsserier/filmer, har alltid varit det och kommer troligtvis alltid att vara det. Men ändå har jag svårt för Riverdale. Jag förstår att detta verkligen skall vara något speciellt, att serien är oerhört omtyckt i hemlandet USA och att den, tack vare sitt serietidningsursprung har mycket att leva upp till. Men ändå faller allting lite platt, åtminstone för min del..

Kanske är det bara det att ungdomarna i Riverdale faktiskt är så…. unga..

I de scener det verkligen hettar till, som när Jugs skriker på FP och när FP skriker på Tall boy, känns det på något vis som om skådespelarna spelar över. Som om det är någon form av teater, fast på film. Juggheads pekfinger i Tall boys ansikte känns mer överdrivet och felplacerat än någonting annat, och jag kan inte göra mer än att hålla för ögonen.. Ni vet den där skammen som gör att man behöver krypa ner bakom en kudde? Ungefär så känner jag när de unga skådisarna utför sitt jobb.

Och ändå fortsätter jag titta. Inte för att jag ser fram emot nästa avsnitt, mer för att jag faktiskt har börjat. Mama didn’t raise a quitter liksom…!

Men sen händer det där lilla, det där som ändå får mig att vilja titta på nästa avsnitt. Mamma Cooper, eller storebror Cooper, slår ihjäl en obehaglig typ med gulblont backslick och jag sitter klistrad framför tv-rutan för att få reda på vad som egentligen hände…… SUCK!

Vad tycker ni om Riverdale? Är serien en utav veckans ljusglimtar eller klarar ni er precis lika bra utan?

Nästa avsnitt sänds i USA den 7e februari 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »