F the Prom (film)

F the Prom

Sändes i USA den 5e december 2017

Handling: Maddy och Cole är bästa vänner, eller ja, de var det under sin barndom. Men när det är dags för första dagen av High School är det något som förändras. Maddy blir snabbt den populäraste tjejen i skolan medan Cole.. ja.. han befinner sig någonstans längre ner på rangordningen.
Men så förlorar Maddy sin pojkvän till sin bästa kompis och hela hennes värld rasar. Något oväntat söker hon tröst i Cole och tillsammans med en handfull andra opopulära elever bestämmer de sig för att förstöra skolans bal!

 

Spoiler

 

Som bekant älskar jag high school filmer. Jag är måhända alldeles för gammal för det, men man är ju inte äldre än vad man gör sig och allt det där…!

Denna filmen, och ett flertal andra lite nyare filmer, får mig dock att inse hur underbart det är att slippa vara ung i en värld där sociala medier och bekräftelse är det absolut viktigaste. När dessa unga väl växt upp har de förvisso betydligt fler möjligheter än vad vi andra hade, men tänk ändå den ångesten som medföljer när man alltid måste vara tillgänglig.
När vi gillade någon ringde vi deras hemtelefon. Svarade de inte så var de troligtvis inte hemma. Idag är alla tillgängliga, dygnet runt, varje minut. Om du kontaktar en kille eller tjej idag kan du dessutom se när de öppnat och läst meddelandet… Tänk den ångesten när du är 16 och inte omgående får ett svar…!

Tacka vet jag hemtelefon och uppringt internet.. Just saying..

Men, tillbaka till ämnet!

F the prom handlar om utanförskap, popularitet och det faktum att yta inte alltid avslöjar ens inre. Den handlar också om förväntningar på en tid som skall vara den bästa, och kanske ibland värsta, i ens liv.

Visst är slutet oerhört förutsägbart, men så är det med de flesta filmer idag, och den är trots det sevärd. Den kan dessutom vara ett bra redskap om du någon gång behöver förklara för den yngre generationen att likes och bekräftelse inte är allt.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »