A royal winter (film)

A Royal Winter

Direkt till tv den 17 januari 2017

Handling: Maggie har precis avslutat sina studier och står som nyutexaminerad advokat. Trots en prestigefull titel och en beundransvärd utbildning känns framtiden ändå jobbig. Eftersom hennes far förväntar sig att hon söker jobb på stadens absolut bästa firmor är det precis vad Maggie gör, trots att det kanske inte är det hon egentligen vill. När en väninna bjuder med henne på två veckors semester till ett snötäckt land i Europa ser Maggie därför sin chans till avslappning och eftertanke. Men ödet vill annorlunda och den avslappnande semesterresan kommer bli allt annat än avslappnad.

 

Spoiler

 

Som Julia Roberts förklarar för Richard Gere i Pretty Woman; ”I want the fairytale”, och kanske är det också därför jag lite smått knarkar romantiska Hallmarkfilmer.

Jag vet, jag vet… Verkligheten ser inte ut som den gör på film och Hallmark är så….. så…. tantigt?
Men jag kan inte hjälpa det, jag kan verkligen inte det.. Jag kommer på mig själv med att sitta och le stort när prinsen äntligen får sin prinsessa, ett genuint leende som inte framträder så ofta i vanliga fall.

För visst är det väl så, alla vill vi väl kanske ha en saga utöver det vanliga, utan vardagens småbråk och tristess.. Jag vill det åtminstone, och det står jag för!

Så ja, detta är precis som vilken annan överdrivet romantisk film som helst. Flicka möter pojke, flicka får reda på att pojke är en prins (och snart en kung) och flicka känner sig kluven. Den elaka drottningen som gjort allt för att ovärdiga flickan skall ge sig av och lämna hennes kungarike ifred inser snart att sonen är olycklig och bestämmer sig för att fixa situationen. Flicka dyker därför upp i en fantastisk klänning på pojkes kröningsdag och alla ler lyckligt. Slutet gott, allting gott!

Romantik, romantik, romantik!

och ja, tycker du inte om romantiska filmer är detta ingenting för dig. Och då menar jag verkligen sockersöta, förutsägbara romantiska draman (utan något direkt drama). Om du däremot älskar att drömma dig bort till en värld som definitivt inte existerar så är detta filmen för dig!

Har du redan sett A royal winter eller har du kanske tips på liknande filmer? Let me know!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »